Jak vybrat ochranné sklo pro telefon

Ochrana obrazovky tvrzeným sklem je velmi důležitá součást mobilního telefonu. Tvrzené sklo vám dokáže ušetřit peníze za výměnu displeje, ale i před škrábanci. Všechny druhy tvrzených skel vám u nás v servisu rádi přilepíme. Pokud si ale chcete sklo vybrat sami, si přečtěte následující článek.

Je mnoho různých typů ochranných skel, ale jak se v tom vyznat?

9H tvrzené sklo

Číslo 9H znamená jeho tvrdost měřená na Mohsově stupnici tvrdosti. Tvrdost 9H je na této stupnici druhá nejvyšší. Tvrdší už je jen diamant.

2D tvrzené sklo

Tvrzené sklo kryje jen rovnou část LCD, takže je-li LCD přístroje mírně zahnuté (týká se okrajů), sklo končí před ohnutím displeje. Nevýhoda je, že kraje displeje nejsou chráněny.

2,5D tvrzené sklo

Od 2D ochranných skel se liší zaoblenou hranou, takže při přejetí prstem přes okraj 2,5D skla necítíte ostrou hranu jako u 2D, ale jde o plynulý přechod mezi telefonem a ochranným sklem.

3D, 4D tvrzené sklo

Jde o druh tvrzeného skla, které má zaoblené rohy tak, aby se dalo nalepit na moderní bezrámečkové smartphony. Sklo je často zaoblené až za povrch displeje a velmi dobře chrání hrany. 3D sklo nelze nalepit na klasický telefon s rovným displejem a ostrými hranami. Nevýhodou je, že skla značená jako 3D (4D) lepí pouze po obvodu. Tyto skla na displeji hůř drží, často se odlepují.

5D tvrzené sklo

jde o stejné skla jako 3D nebo 4D s tím rozdílem, že jsou Full Glue. Sklo má adhezní lepidlo po celé ploše a proto pevně přilne po celé ploše k telefonu. U všech produktů je použito adhezní lepidlo které nezasychá, sklo můžete kdykoli odlepit.